На овој страници можете преузети корисне фајлове за израду матурског рада.

Матурски радови свих ученика Гимназије морају бити једнообразни, а што се нарочито односи  на прву и посљедњу страницу рада. У документима које можете преузети са ове странице        налазе вам се припремљен шаблон, као и комплетно упутство за израду рада.

Уз рад је неопходно да ученик изради и PPT презентацију која ће пратити учениково излагање у току одбране рада на самом испиту.
Рад се предаје у 2 штампана примјерка, као и у дигиталном облику на CD-у на којем ће се налазити и    рад (као .doc или .pdf) и презентацији (као .ppt). 

 Методологију израде матурског рада можете преузети овдје 

У документу је описан начин израде матурског рада, методологија, техничка обрада документа и већина ствари које треба да знате о изради матурског рада. Што се самог садржаја и научне стране рада тиче, за то је задужен ментор и зависи од теме и начина на који ученик жели да уради свој рад.

 

 

 

Шаблон за израду матурског рада, са насловном страном, можете преузети овдје: ћирилични или латинични
У документу се налази шаблон који има урађену насловну страницу, те започетих неколико поглавља, као и аутиматизовани садржај и посљедња страница. Документ је у верзији 2003 и самим тиим је  компатибилан са новијим верзијама 2007 и 2010.

 

 

Начелне сугестије за израду квалитетне Power Point презентације можете преузети овдје.

Матурски рад треба бити пропраћен презентацијом израђеном у Power Point-у, која ће ученику помоћи да одбрани свој рад. Како би ваша презентација била што ефектнија, предлажемо да погледате који су то основни принципи које треба поштовати приликом израде презентације.