Глума је саставни дио живота. И колико год пута рекли да не знамо глумити, лажемо себе, а и друге око нас. Сваки човјек је рођени глумац, јер од малих ногу почиње да сакрива глумом патњу и бол коју држи у себи.

Од таквих људи се издваја једна група која је способнија да одглуми и много више. Управо такви људи су чланови наше драмско – рецитаторске секције, коју чврстом руком воде наше професорице српског језика и књижевности Марина Тута и Слободанка Граонић.

Има доста рада, али и доста смијеха и забаве. Текстописаца и сценариста немамо, али зато професорице дају свој допринос у томе и праве феноменалне идеје и сцене. Доказ тога је вишегодишњи успјех наше Светосавске академије. То је уједно и наш највећи пројекат у који смо уложили сав свој труд и рад.

Нашу секцију чине ученици које спаја заједничка страст према књижевности и писању. Програм наше секције је заснован првенствено на томе да се подстакне љепота и дар према писаној и усменој ријечи, без обзира на форму у којој се она даје – лирика, проза, дијалог...

Ми смо глумци издигнутији од обичне глуме сакривања боли. Ми смо глумци који усређујемо и поучавамо. Највише поучавамо срећи. Јер срећан један човјек учиниће још два друга срећним. Зато дођите, придружите нам се и будите дио нас.