Од колијевке па до гроба, најљепше је ђачко доба“. Младост је прво поглавље велике књиге која се назива живот. Пријатељство и љубав су темељ младости. И ове године смо успјешно испратили још једну генерацију четвртих разреда – 74. генерацију Гимназије „Петар Кочић“. Након четири године како трновитог тако и веселог школовања и они су стигли на свој циљ. Увијек ведри и са осмјехом на лицу, оставили су дубок траг иза себе...

Поводом завршетка средње школе, припремили су веома занимљиву приредбу, којој су присуствовали професори и ученици наше школе. Дневна свечаност одржана је 22.05.2019. те као сваке године састојала се из низа тачака којима су се они представљали читавој школи у оном у чему су најбољи. Као веома талентована и умјетности наклоњена генерација, са својим глумачким способностима успјели су да нас насмију из срца. Иако је хумор испунио дневну свечаност он је био заснован на тужној страни живота и реалности која се протеже у сваком сегменту истог. Али треба дигнути главу  те слиједити срећу и показати да за сваког од нас не важи исто правило. Сада тек са завршетком средње школе треба показати стечено знање и вјештине, али и колико смо добро изграђени људи. По завршетку свечаности, традиционално су ученици четвртих разреда предали кључ школе ученицима трећих разреда и уручили поклоне својим разредницима и професорима, које сматрају за веома битне личности које су им помогле у схватању и рјешавању бројних препрека на које су наилазили током година.

Никад немојте застати, само храбро корачајте, јер је живот препун изненађења. Нашим ученицима желимо много успјеха у даљем образовању и школовању!

 

                                                                                   Николина Блануша и Ивона Бијелић (I1)