Нашу школу посјетио је Здравко Јандрић, стрип умјетник којег смо угостили 17.04.2019. Он је одржао час стрипа те нам га поближе објаснио и представио као веома битну и занимљиву умјетност. Дошао је са намјером да ученицима наше школе објасни појам стрипа, али и да онима који се баве истим покаже веома битне ставке израде те правила која морају слиједити.

Показивао је многобројне технике и главне сегменте цртања људске фигуре. Али током предавања дотакао се појма стрипа у друштву те како можемо да стрип умјетност претворимо у свој свакодневни посао и да уживамо радећи оно што највише волимо, да цртамо, а при том да зарађујемо за живот. Показивао нам је бројна дјела  и стрипове које је он створио кроз године, али и разлику стилова које је користио по потреби. Открио нам је мале тајне стрип цртања које се не поклапају са цртањем које познајемо у ликовној умјетности и показао нам је колико је стрип запараво слободан правац гдје сами бирамо пут и принципе којима ћемо стварати. Час је трајао дуже од очекиваног због бројних питања која су ученици имали да поставе, али сам Здравко је тражио од ученика да буду што опуштенији и отворенији јер како он каже он није наш професор па се не морамо плашити. На крају предаваља остао је са одређеним бројем ученика који су већ имали искуства у прављењу стрипа те им упутио личне савјете и критике како да усаврше своје скице и поправе ликове које стварају. Такође је изразио жељу за поновним доласком у циљу да помогне ученицима у развијању њихових вјештина.

Његов закључак је да морамо бити искрени према себи и знати шта желимо, да никад не одустајемо у било којој стуацији да се нађемо јер ћемо ипак на крају доћи трудом и радом до циља којег толико прижељкујемо. То нам је показао кроз свој лични примјер јер ни он сам није лаким путем дошао до оног гдје је сада. Тако да нам је то свима једна мотивациона прича коју требамо слиједити и знати да никад не треба одустати па макар наш план у том тренутку изгледао бесмислен и немогућ. Јер за оно што волимо и желимо увијек нађемо начин и вријеме. И главна порука је да цртамо пуно јабука! Тако се постиже главна основа у цртачким вјештинама!

                                                                                                                               Ивона Бијелић I1