У протеклих неколико дана одржана су два такмичења, из историје и српског језика. Можемо се похвалити изузетним успјехом наших ученика. О детаљима такмичења и занимњивостима са истог заслужне су професорице Дубравка Живковић и Слободанка Граонић.

У Српцу 13.04.2019. одржано је Регионално такмичење из историје. Нашу школу представљале су ученице других разреда Милица Гајић, Ана Јанковић, Сања Каран. На такмичењу је било шеснаест ученика из гимазија наше регије: Приједор, Коз. Дубица, Градишка, Србац, Прњавор. Тема овогодишњег такмичења била је посвећена Српској православној цркви, односно обиљежавању самосталности СПЦ и избору првог српског архиепископа 1219., Светог Саве. Ученици су такође као обавезни дио имали и градиво другог разреда. Ученици ЈУ Гимназије „Петар Кочић“ остварили су изузетан успјех: Милица Гајић ученица II1 освојила је 1. мјесто, Ана Јанковић ученица II1 освојила је 2. мјесто, а Сања Каран ученица II1 освојила је 5. мјесто. Наше ученице које су освојиле 1. и 2. мјесто пласирале су се на Републичко такмичење из историје које ће бити одржано 11.05.2019. Пуно среће и успјеха желимо нашим гимназијалкама!!!

Наша школа била је у суботу, 13.04.2019., домаћин Регионалног такмичења из српског језика. Учешће су узеле три гимназије са подручја  Приједорске регије међу којима су наша школа, те гимназије из Приједора и Прњавора. Ученици из наше школе оствариле су одличан успјех. Лазар Зец је заузео прво мјесто, док су Живана Предојевић и Хелена Мазалица заузеле друго и пето мјесто. Ученике за ово такмичење припремала је Слободанка Граонић, проф. cрпског језика.