Извјештај са такмичења под називом Мале олимпијске игре, одржано у протеклих мјесец дана. Да би нам дочарали дио еуфорије која је владала за вријеме такмичења, ученици Ђорђе Дрљача и Александра Трбулин направили су извјештаја из прве руке, као учесници тих такмичења.

 

 

 Март мјесец је и ове године, као и прошлих година, био обиљежен спортским такмичењима. Велико интересовање владало је за фудбал и рукомет, како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Ове школске године у фудбалу успјешнији су били ученици ЈУ СШЦ „Ђуро Радмановић“.У напетој и неизвјесној завршници спортисти из сусједне школе боље су се снашли. Ипак, рукометне екипе из наше школе пласирале су се на регионално такмичење, али у изузетно јакој конкуренцији нисмо остварили резултате који нас воде на регионално такмичење. Момци су заузели друго мјесто, а дјевојке четврто мјесто. Више спортске среће у наредној години желимо нашим спортистима!!!

                                                                                                                                                           Ђорђе Дрљача  I1

 

Један од МОИ спортова је била и кошарка о којој ћемо сада говорити. Општинско такмичење се одржало у спортској дворани у Новом Граду, између средњих школа: ЈУ СШЦ „Ђуро Радмановћ“ и ЈУ Гимназија „Петар Кочић“. У такмичењима су учествовали момци и дјевојке обе школе. Прва утакмица одиграна је између дјевојака ових школа. Ја сам била учесница такмичења ове године и заједно са својом екипом из гимназије трудиле смо се да постигнемо што бољи резултат. Мeђутим, више среће су имали такмичари противничке школе, те су са знатно већом разликом заузели прво мјесто. Слjедећа и посљедња утакмица се одиграла између момака. Навијачи, атмосфера и напетост су обиљежили ову утакмицу. До самог завршетка се није знало ко ће узети злато. У посљедњој четвртини момци из наше школе су се одмакли бољим резултатом, али у задњим минутама противничка екипа прави преокрет, те се утакмица завршава поразом наше екипе. По завршетку утакмице заслужене медаље подјељене су ученицима. Без обзира на пораз наше школе, дан је био испуњен дружењем и уживањем. Надам се да ће се ова спортска традиција наставити, јер и поред непредвидивих и узбудљивих утакмица наша слога и дружење је најбитније.

                                                                                                                                                         Александра Трбулин I1