У оквиру манифестације "Књижевни сусрети на Козари 2017" књижевници Драган Колунџија и Љубивоје Ршумовић данас су, на "Поетском часу", своје стихове читали ученицима Гимназије "Петар Кочић" у Новом Граду.

 

У петак, 15. септембра, Љубивоје Ршумовић ће се дружити са малишанима у Дјечијем вртићу "Пчелица Маја" у Новом Граду.

 

Оба књижевника, који су учесници овогодишњих књижевних сусрета на Козари, који трају од 1. до 16. септембра, добитници су награде "Књижевни вијенац Козаре" - Колунџија 2011, а Ршумовић 2014. године.

 

Ршумовић, који је учесник манифестације "Књижевни сусрети на Козари", истиче да у сваком ствараоцу живи дијете.

 

"Потребно је сачувати дијете у себи, јер је то услов за стварање", рекао је Ршумовић, који учествује на овој манифестацији са пјесником Драганом Колунџијом.

 

Ршумовић каже да је више пута био учесник књижевних сусрета, да радо долази на Козару, која је "нешто као симбол националног витештва".

 

У оквиру манифестације "Књижевни сусрети на Козари" данас је организован поетски час "Ој Козаро, пјесмом опкољења" у Бањалуци, Српцу, Градишци, Лакташима, Новом Граду, Костајници, Козарској Дубици и Приједору. Ршумовић и Колунџија су се у сриједу, 13. септембра, дружили са ученицима Гимназије "Петар Кочић" у Новом Град.