Штампа

Наша школа већ дуго времена сарађује са америчком амбасадом у БиХ. Годинама учествујемо у„Спелинг Би“ такмичењима и пројектима организованим од стране ове институције. Као резултат те сарадње у неколико наврата наша школа је добила вриједне донације у виду књига. Били смо домаћини представницима америчке амбасаде који су дошли да одрже предавања на тему студирања и школовања у САД-у.

Група ученика наше школе заједно са професорицама енглеског језика, Бранком Јеремић и Сањом Кондић је на позив директорице Америчког кутка у Бањој Луци и савјетнице за образовање  при амбасади САД, Соње Пржуљ, посјетила дана 18.10.2017. Амерички  кутак.

Провели смо угодно поподне са асистентом у настави енглеског језика, Ешли Вернон која нам је приближила неке сегменте америчке културе. Један школски час смо посветили и тумачењу појединих сланг израза. У угодној атмосфери смо успјели да се забавимо али и несто научимо. Наши ученици су показали изузетан ниво познавања енглеског језика што је и сама асистенткиња потврдила.

Директорица Америчког кутка нам је понудила прилику да учествујумо у видео такмичењу на тему: „Мој град, моја Босна и Херцеговина“, те је неколико ученика показало интересовање за учешће. Сем књига,доступним у њиховој библиотеци,ученицима је на располагању и видео опрема која им може припомоћи у реализацији овог или сличних пројеката.

 

Радујемо се успјешној будућој сарадњи и новим пројектима који це нам бити омогућени од стране Америчке амбасаде.