Ученици и професори наше школе и ове школске године посјетили су сајам књига у Бањој Луци који је одржан од 12. до 18. септембра 2017. године у СД Борик. Овогодишњи 22. међународни сајам књига у Бањој Луци свечано је отворио руски пјесник Вјачеслав Купријанов стиховима свог нешто старијег колеге Владимира Бурича: „Књига је кућа само од врата, бесконачно отварање, отварање, отварање...“Купријанов је на почетку своје бесједе истакао да му је посебна част отворити Сајам књиге у граду великог српског писца Петра Кочића, чији је језик још увијек жив.

 Сајам је окупио бројне посјетиоце и око сто издавача из БиХ и региона.

Разнолика понуда књига, од сликовница и бојанки за дјецу узраста пет до седам година, преко романтичних драма, крими романа, напетих трилера, аутобиографија, до стручне литературе, примамила је велики број посјетилаца. Свако је могао да пронађе нешто за себе. Било је ту, као и увијек, врло занимљивих брошура препуних вицева, анегдота, загонетки итд.

Но, било како било, нама ученицима је, наравно, било јако занимљиво оно слободно вријеме послије посјете сајму.

Шврљали смо по улицама града на Врбасу, посјетили занимљиве продавнице у жељи за укусном храном и хладним пићем, јер након ходања били смо јако исцрпљени. Наравно, путовање не би било потпуно да није било куповине у бутицима.

Након свега тога, чекао нас је повратак кући. И томе смо се такође радовали, јер свима нам је најљепше у току пута. Било је ту пјесме, плеса, шале и игре, а било је и оних који су из радозналости и нестрпљења прелиставали књиге које су купили на сајму.